Vitamin C buffered + bioflavonoide
Prírodné céčko pre lepšie vstrebávanie a citrusové bioflavonoidy pre správnu funkciu imunitného systému a podporu zníženia miery únavy a vyčerpania.
Kategória: | suplementy |
---|
Buffered vitamín C Forte s askorbátom sodným s citrusovými bioflavonoidmi je jednoduchý a praktický spôsob, ako dodať telu dostatočné množstvo ľahko vstrebateľného vitamínu C so zníženým pH.
Hlavné výhody:
⇒ Nekyslý askorbát sodný
⇒ Vysoká dávka vitamínu C 553% RHP*
⇒ Balenie na 4 mesiace
Vyrobené v Nemecku
Prečo je dôležitý vitamín C?
Vitamín C si ľudské telo nevie samo vyrobiť a preto ho musí prijímať z potravy. V dnešnej dobe vďaka modernému štýlu života s nedostatkom živín v strave sa len málokomu podarí dosiahnuť dostatok vitamínu C. To nás potom robí náchylnejšími k zápalovým ochoreniam a horšiemu celkovému stavu organizmu.
Vitamín C (kyselina askorbová) je dôležitý antioxidant a je nevyhnutný na správny priebeh mnohých dôležitých fyziologických procesov v ľudskom organizme. Tento miktronutrient je nevyhnutný pre správne fungujúci imunitný systém, pomáha pri únave a vyčerpaní, je dôležitý pre tvorbu kolagénu, vstrebávanie železa a mnoho ďalších dejov.
Citrusové bioflavonoidy obsiahnuté vo vitamíne C Forte výrazne prispievajú k lepšiemu využitiu vitamínu C.
Ako funguje pufrovaný vitamín C
Askorbát sodný (sodná soľ kyseliny askorbovej) je nekyslá forma vitamínu C. Je to jediná forma vitamínu C, ktorá je pre telo vstrebateľná až zo 75% v porovnaní s bežnými doplnkami stravy s vitamínom C. Pufrovaný vitamín C Je pre telo dostupnejší ako kyselina askorbová , je menej agresívne voči žalúdočnej sliznici a je rovnako prospešný. [1]
Je vhodný najmä pre osoby, ktoré majú problémy s konzumáciou kyseliny askorbovej a trpia žalúdočnými problémami spôsobenými nadmernou kyslosťou. [2]
Sodná soľ kyseliny askorbovej vďaka naviazanému sodíku pôsobí ako pufer alebo "nárazník" tým, že znižuje kyslosť. Takto pufrovaný a nekyslý vitamín C uľahčuje vstrebávanie v tráviacom trakte, čím podporuje zvýšenie efektívnosti vstrebávania vitamínu C. [3]
Čo sú bioflavinoidy?
Bioflavonoidy sú veľkou skupinou prírodných zlúčenín z rastlín. Pre bioflavonoidy existuje množstvo vedeckých údajov o priaznivom pôsobení na organizmus pri zápaloch, vírusy, baktérie a plesne, neutralizujú karcinogény a znižujú riziko vzniku šedého zákalu a cukrovky. Bioflavonoidy chránia vitamín C pred rozkladom, znižujú hladinu histamínu, žalúdočných vredov a znižujú riziko mŕtvice. Bioflavonoidy a vitamín C sú veľmi dôležité v antioxidačných metabolických procesoch. [4]
Nutričné hodnoty | Hmot./ 1 kapsula | % RHP*/RVH*/1 kapsula |
Citrusový Bioflavinoid | 100 mg | |
Askorbát sodný | 500 mg | |
z toho vitamín C | 442 mg | 553 % |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.